www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобили

22.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Jordan Lukanov | 3180 прочитания
A+ | A-

VW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобили

VW планира да постави нов рекорд на "Нюрбургринг" за елмобили. Както съобщава пресцентъра на бренда, в опита ще вземе участие спортният модел I.D. R под управлението на пилота Ромен Дюма. По-рано миналата година състезателят успя с този автомобил да покаже най-добро време в гонката по култовото изкачване на Пайкс Пийк.

Фолксваген е направил промени в аеродинамиката на I.D. R, тъй като има големи разлики в трасетата. На Пайкс Пийк се стартира от надморска височина 2862 м и се финишира на 4302 метра. При Северната дъга в Айфел движението е от 320 до 617 метра над морското равнище.

В момента най-доброто време за обиколка с изцяло електрически автомобил принадлежи на Питър Дамбрек (Peter Dambrek). През 2017 г. британският пилот зад волана на NIO EP9 премина трасето за 6 минути 45,9 секунди със средна скорост от почти 185 км/ч.


VW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобилиVW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобилиVW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобилиVW се закани да счупи рекорда на Нюрбургринг за елмобили

Тагове: VW Пайкс Пийк елмобил I.D. рекорд Нюрбургринг

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ