www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen: Електромобилите може да се окажат много скъпи

21.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2215 прочитания
A+ | A-

Преминаването към електромобили може да направи колите доста по-скъпи и да се окаже, че много хора не могат да си позволят автомобил. Това обяви председателя на надзорния съвет на Volkswagen Ханс Дитер Пьотч в интервю за вестник Welt am Sonntag.

Volkswagen все още не успява да загърби последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”, като скоро се оказа, че в него участват и 1,2-литровите дизели, но гигантът пое курс максимално бързо налагане на електромобилите в масовото производство.

„Ние имаме ясната цел да направил електромобилите достъпни за голяма част от населението, повече хора да могат да си ги позволят – обясни Пьотч. – Но ще има промяна в цените.

„Сегашните цени на колите няма как да бъдат запазени, когато става въпрос за електромобили. А в сегмента на субкомпактните автомобили ще има сериозен ръст на цените, когато там навлязат електромобилите, това е неизбежно.”

За да покрие последствията от „Дизелгейт” досега VW е платил над 25 милиарда долара, като огромната част от тези пари са за глоби и споразумения в Щатите. В същото време компанията планира да инвестира почти 44 милиарда евро в развитието на електромобилите, технологиите за автономно придвижване и други мобилни услуги до 2023 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ