www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Синът на Михаел Шумахер подписа с Ferrari

17.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5193 прочитания
A+ | A-

Мик Шумахер, който е син на легендата Михаел Шумахер, вече е част от академията за млади пилоти на Ferrari. Информацията беше съобщена от ВВС, но все още няма официално потвърждение от Скудерията, въпреки че още от миналата година това се очаква да се случи.

Мик спечели титлата в европейската Формула 3 през 2018 и през новия сезон ще дебютира във Формула 2, като отново ще кара за Prema.

Най-ценното, което получават пилотите в академията на Ferrari е работата на симулатора, където тренират и титулярните пилоти във Формула 1 плюс тестове с болид от Формула 1, като за сезон 2019 се очаква Мик да кара в два такива теста.

Новият пилот на Ferrari за 2019 Шарл Льоклер също е минал през академията, а Антонио Джовинаци, който пък ще кара за Sauber, също е бил част от академията.

Шумахер-старши спечели пет от 7-те си световни титли във Формула 1 с Ferrari и е най-успешният пилот в историята на италианския тим.

Мик редовно заявява, че има един идол в моторните спортове и това е баща му Михаел, но 19-годишният пилот не коментира възстановяването и състоянието на баща си.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ