www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шеф на BMW: Трябва да работим с Мъск!

16.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4642 прочитания
A+ | A-

Един от шефовете на BMW Манфред Шох, заяви пред германското списание Manager, че за да постигне успех при автомобилите, баварската компания трябва да ползва опита на Tesla и дори да „работи” с шефа на американската фирма Илън Мъск.

Tesla е компанията, която направи електромобилите популярни и модерни в последните години, но „класическите” автомобилни производители все още не приемат сериозно компанията на Мъск, въпреки че сред клиентите тя има статут, подобен на този на Apple и продуктите на компанията.

Шох е на мнение, че BMW сама да произвежда батериите за електромобилите на компанията – практика, към която строго се придържа Tesla – чрез строежа на гигафабриката в Щатите и партньорството с Panasonic.

„Tesla контролира цялата верига на производството – обясни Шох. – В тази компания са наясно с това какво означават електромобилите и какво е нужно за тях. Заслугата за това е основно на Мъск, който се възползва отлично от партньорството с голям играч в областта на батериите, но остана независим.”

На фронта на електромобилите Tesla е неоспоримият лидер, а всички останали са в ролята на догонващи. Все още обаче иновативната компанията трудно излиза на печалба за по-дълъг период, но анализаторите са на мнение, че вече се вижда краят на периода на огромните харчове.

И накрая, Шох смята, че е необходима някаква форма на партньорство или поне комуникация между BMW и Мъск и Tesla, тъй като прогресът на Tesla e доказателството, че е възможен прогрес при електромобилите.

„Членовете на борда на директорите на BMW би трябвало по-интензивно да търсят контакт с Мъск, който досега би трябвало да е банкрутирал, но това не се е случило и той е важна част от автомобилния бизнес”, коментира Шох.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ