www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar няма да се отказва от Формула Е

15.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3582 прочитания
A+ | A-

Британската марка Jaguar няма намерение да се отказва от участие във Формула Е, въпреки ограниченията и съкращението на хиляди работни места, планирани от компанията-майка Jaguar Land Rover.

Миналата седмица JLR обяви, че ще съкрати 4500 работни места, като по-голямата част от тях са във Великобритания.

„В момента сме свидетели на безпрецедентни времена за автомобилната индустрия – обяви тим шефът на Jaguar във Формула Е Джеймс Баркли в опит да обясни затягането на коланите в компанията. – Много геополитически фактори влияят на индустрията, пазарът в Китай се забавя, продажбите на дизели спадат, а във Великобритания трябва да се оправяме с „малкия” проблем Брекзит, който се отразява на нагласите на клиентите.

„Затова се налага да се взимат някои ключови решения, за да се съхрани бъдещето на компанията в дългосрочен план. Важно е това да се направи сега.

„Но развитието на компанията е в посока електрическите технологии и Формула Е е важна част от тази програма. За нашето бъдеще е важно да се сдобием с опит, знания и умения от първо лице при развитието на електрическите технологии.

„Това, което знам за момента е, че ангажиментът ни към Формула Е е дългосрочен. Ние бяхме първата премиум марка, която влезе във Формула Е и за нас няма съмнение, че електрификацията е ключът към нашето бъдеще.”

Jaguar стартира и подгряващ шампионат на Формула Е – eTrophy с новия E-Pace, като Баркли обясни, че състезанията са постигнали „много бързо успехи”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ