www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чакането свърши - новата Supra дебютира с 3.0 турбо и автоматик от BMW

15.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Angel Sergeev | 12555 прочитания
A+ | A-

След години на слухове и спекулации, Toyota най-накрая показа възродения спортен автомобил Supra по време на изложението в Детройт. Машината се базира на актуалното поколение BMW Z4 и използва голяма степен от неговите технологии.

По подобие на американската версия, за Европа моделът ще се задвижва от 3.0-литров редови 6-цилиндров турбо мотор, който ще си "партнира" с 8-степенна автоматична скоростна кутия. 

Максималната мощност е 335 к.с., което е малко изненадващо с оглед на факта, че аналогичният мотор при Z4 произвежда с около 50 к.с. повече. Най-вероятно японците планират лансирането на по-мощна версия на по-късен етап.

Supra ще може да се оборудва с функция за launch control, която спомага ускорението от място до 100 км/ч да става за точно 4.3 секунди. Пиковият въртящ момент е 500 Нм.

За Европа Toyota планира да произведе само 900 бройки от модела през 2019 година. 90 от тях ще бъдат част от специална лимитирана серия с името Supra A90 Edition, която е посветена на прототипа на модела, участвал в надпреварата Goodwood Festival of Speed.

Цените на модела предстои да станат ясни съвсем скоро.

 Тагове: toyotasupraНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ