www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен хареса Формула Е

14.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3846 прочитания
A+ | A-

Макс Верстапен беше една от звездите на втория кръг от петия сезон във Формула Е в Маракеш в събота, въпреки че не участва в състезанието. Холандецът се появи изненадващо в Мароко, след като стана ясно, че трябва да прекара съботния ден в залата на рейс контрола като част от наказанието, което получи от ФИА за инцидента с Естебан Окон след Гран при на Бразилия през ноември.

Феновете очакваха като част от „общественополезния труд” Макс да се яви с флаг на някой пост на маршалите, но всъщност той получи възможност да гледа какво правят стюардите в хода на състезанието, а те имаха доста работа.

„Интересно е да погледнеш от другата страна – призна Макс. – Обикновено в хода на състезателните уикенди имаме съвсем друга работа и беше полезно да видя как се взимат някои от важните решения. Важно е да се спазват правилата, без значение дали решението ще се хареса на един или друг от пилотите.”

Пилотът на Red Bull даде положителна оценка на първата си по-близка среща с Формула Е.

„Гледал съм малко от тези състезания по телевизията – обясни Макс. – Никога обаче на бях идвал в падока, хареса ми. Самото състезание беше много интересно. Няма съмнение, че този шампионат се развива, тук участват много автомобилни компании, така че Формула Е е на високо ниво.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ