www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Cadillac става марка за електромобили, ще се бори с Tesla

11.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3879 прочитания
A+ | A-

Cadillac ще стане водещата марка на General Motors за електромобили, съобщи агенция Reuters, като цитира анонимни източници от гиганта. Първата стъпка в тази посока ще е лансирането на модел под шапката на луксозната марка, който да е пряк съперник на продукцията на Tesla.

Предполага се, че по-късно днес GM ще представи планове за развитието на Cadillac като електрическа марка пред инвеститори. Освен това, Cadillac ще е първият бранд на GM, който ще лансира електромобил, качен на новата платформа BEV3, но и това не е потвърдено.

От GM отказаха коментар по темата, а все още не се знае какъв точно ще е първият електрически модел на Cadillac – дали ще е седан или кросоувър.

GM вече фокусира производството на електромобили под шапката на масовата си марка Chevrolet, включително plug-in хибрида Volt и изцяло електрическия Bolt. Миналата година стана ясно, че производството на Volt спира, както и това на слабо продаващия се хибрид CT6 на Cadillac, за да може компанията да инвестира повече в развитието на електромобилите.

През 2017 GM обяви, че планира да лансира до 2021 година поне 20 нови електрически модела, предназначени за пазарите в САЩ и Китай.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "