www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнерка

02.01.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Мода, красота | Автор: Jordan Lukanov | 1582 прочитания
A+ | A-

Фотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнерка

Дебютната колекция Fashion Melody на талантливата млада дизайнерка Диляна Матеева впечатли световноизвестния фотограф на „Вог“ – Оми Чоудури. Той засне артистична фотосесия с прима балерината Катерина Петрова, която танцува и позира изящно, облечена с аутфити от колекцията. Кадрите са направени специално за Deux Magazine с отговорен редактор – Оми Чоудури, което публикува статия, озаглавена „Издигането с Art.Look”.

Диляна Матеева и Оми Чоудури се запознават по време на Sofia Fashion Week, когато той е впечатлен от аутфита, с който тя е облечена – част от дипломната й колекция в Националната художествена академия. Следва професионално сътрудничество, като той я кани да бъде негов асистент за две фотосесии.

„Още докато работех по колекцията Fashion Melody споделих идеите си с Оми и скоро след това той се свърза с мен с предложението да направи фотосесия на избрани аутфити от нея за списание Deux Magazine. Той хареса материите, които съм избрала, цветовете им, отблясъците, които част от тях имат, а някои от аутфитите дори сравни със стилистиката на Валентино“ - разкри Диляна Матеева.

Колекцията на модния бранд Art.Look е вдъхновена от женствената елегантност в рока и по-конкретно от лирическите героини в рок песните от края 80-те и началото на 90-те години на XX век. Контрастът между изоставената, рушаща се сграда, избрана за фон на снимките и красотата, уловена в кадрите, е израз на вътрешната борба на лирическите героини, описана в много от рок баладите.

Самата дизайнерка споделя, че асоциира разрухата на мястото с душевната разруха, а танцът на Катерина, за нея е символ на прераждането на душата в нещо красиво. По време на снимките прима балерината танцува, избягвайки клишираните пози на моделите.

Това е от голямо значение за Диляна Матеева, която вижда всяка снимка през погледа и на художник – като картина. За нея фотоапаратът на Оми Чоудури е неговата четка, с която той разказва истории и разкрива настроения.

Ръчно направените картини и рисунки в стил поп арт са уникални в дизайнерските творения на Диляна Матеева. Със своя художнически талант и опит, тя изобразява върху материите женски лица и рисува перото като символ на творчеството в музиката.

Изчистените силуети и женствената линия на дрехите са съчетани със специфични елементи в кройките и интересни съчетания на цветове. Акцент в колекцията са също дизайнерските шапки, сред които има и черно бомбе, вдъхновено от соло китариста на Guns N´ Roses – Слаш.

Различни аутфити от колекция Fashion Melody бяха последователно представени по време на три престижни събития – седмицата на модата в София (Sofia Fashion Week AW 2018) през месец септември, международната седмица на модата в Атина (Athens Xclusive Designers Week) през ноември и за последно преди Коледа по време на ревю-спектакъла на Академията за мода по повод годишните награди „БГ модна икона 2018“, където Диляна Матеева участва по специална покана на проф. Любомир Стойков.

Снимки: Оми Чоудури, Колекция Fashion Melody с дизайнер Диляна Матеева


Фотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнеркаФотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнеркаФотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнеркаФотограф на "Вог" очарован от колекция на млада БГ дизайнерка

Тагове: Фотограф Вог колекция дизайнер модна икона модаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ