www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И McLaren с нов шеф на тима във Формула 1

10.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3897 прочитания
A+ | A-

Броени дни, след като Ferrari уволни шефа на тима си във Формула 1 Маурицио Аривабене и го замени с техническия директор Матиа Биното, McLaren също обяви нов шеф на отбора си.

Решението е в потвърждение на слуховете, че бившият шеф на тима на Porsche в световния шампионат за издръжливост и Льо Ман Андреас Зайдл ще оглави отбора, ръководен от Зак Браун.

Браун остава начело, а Зайдл ще заеме поста на освободения по-рано Ерик Булие, като от тима обявиха, че той ще започне работа „през 2019 година”, без обаче повече подробности. Прекият наследник на Булие е Жил де Феран, който е спортен директор, но бразилецът ще има повече ангажименти с другите състезателни програми на McLaren, основно участието в „Инди 500” тази година.

Зайдл напусна Porsche, след като отказа да стане шеф на моторспорт програмата на германския автомобилен производител.

В McLaren Зайдл ще ръководи програмата за Формула 1 и ще отговаря директно пред Браун. Под Зайдл ще е новият технически директор Джеймс Кий, който напуска Toro Rosso и ще започне работа в Уокинг по-късно тази година. Саймън Робърт ще отговаря за производството на болидите, а тим мениджър ще е Пол Джеймс.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ