www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Форд и Фолксваген пред създаване на глобален алианс

10.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Jordan Lukanov | 2197 прочитания
A+ | A-

Форд и Фолксваген пред създаване на глобален алианс

Да обединиш усилия, за да оцелееш! Според информация на Ройтерс, автомобилните гиганти Ford и VW в най-близко време ще обявят създаване на алианс, който би позволил на компаниите да икономисат милиарди долара при разработката на нови технологии. Според западните медии, тази структура може да бъде разгласена официално още по време на предстоящия Автосалон Детройт 2019.

Двете компании досега споделят, че създаването на какъвто и да е алианс не предполага сливане или обмен на акции. Стремежът към по-тясно сътрудничество подчертава нарастващия натиск върху световните автомобилни производители в условията на напрегнатост на пазара.

Фирмите са принудени да преразглеждат своите стратегии, като забавянето в огромните световни пазари - САЩ и Китай, тласка към съкращаването на разходите. Има и още един важен фактор - нарастващите изисквания към автомобилния транспорт, които касаят екологичността.

Глобалното съобщество търси от автомобилните производители нови елмобили, както доработки на превозните средства с ДВГ - с цел намаляване на вредните емисии в атмосферата. А за да се движиш активно в тази сфера, при това с оптимизирани разходи, трябва да консолидираш усилията си.

Според запознати, преговорите между Ford и Volkswagen продължават - компаниите обсъждат детайли в сътрудничеството в областта на автономните технологии и електромобилите. Става дума и за лицензиране във Форд на платформата за елмобили MEB Volkswagen. VW пък ще получи достъп до производствените цехове на Ford - и веднага се заговори за голямо преструктуриране на заводската база на американците в Европа.


Тагове: Форд Фолксваген VW Volkswagen Ford пазар алианс

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ