www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хонконг може да изпадне от календара на Формула Е

10.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2600 прочитания
A+ | A-

Едно от най-бляскавите попълнения в календара на Формула Е – състезанието по улиците на Хонконг, може да изпадне от шампионата заради спор с ФИА.

Вестник The South China Morning Post съобщи днес, че Хонконг няма да намери място в календара на Формула Е за 2020, ако организаторите на състезанието не удължат трасето до исканите от ФИА 2,2 километра.

Хонконг ще приеме петия старт от петия сезон във Формула Е на 10 март, а сега дължината на трасето, оформено в пристанищната зона на града е 1,86 км.

От ФИА потвърдиха, че стартът на 10 март ще е последното изключение за Хонконг и след това трасето ще трябва да бъде удължено. За шестия сезон във Формула Е се очакват два нови тима и от ФИА са на мнение, че трасето в Хонконг ще е твърде късо и опасно за толкова много коли на пистата.

Реализацията на удължаването на трасето няма да е лесна задача, тъй като на изток трасето граници с ЖП гарата на Хонконг, така че единственият вариант е на запад.

Там има голям тунел, който се смята за твърде опасен за електрическите болиди, но организаторите смятат да сложат шикан на влизането в него, за да намалят скоростта и така да използват тунела и улицата след него в конфигурацията на трасето.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "