www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Марио Андрети: Ferrari можеше да задържи Кими

09.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2458 прочитания
A+ | A-

Смяната на Кими Райконен с Шарл Льоклер се оказа една от големите новини във Формула 1 за миналата година. Много специалисти са на мнение, че младокът, който кара за Sauber ще осигури допълнителна мотивация за Себастиан Фетел, но световният шампион за 1978 година Марио Андрети е на мнение, че ранният трансфер може и да не помогне на Льоклер.

„Фетел е човекът, от когото Ferrari има нужда – беше категоричен Андрети. – Помня, още когато то караше за Red Bull, го попитах какви са плановете му за бъдещето и той ми каза, че иска един ден да е пилот на Ferrari. Трудно ми е да кажа кой е по-добър – Фетел или Люис Хамилтън, тъй като се състезават с различни автомобили, но няма спор, че и двамата са страхотни пилоти.

„Според мен е правилно, че Ferrari нае Льоклер за съотборник на Фетел, но тепърва ще разберем дали това не стана твърде рано. Тимът може да задържи за още един сезон Кими Райконен, особено след по-добрите му резултати през 2018. А и Фетел и Кими се разбират много добре. Ще видим какъв ще е резултатът от това смело решение.

„Льоклер е много бърз пилот, млад е, така че го очаква страхотно бъдеще. Идеята за това той да премине във Ferrari беше на Серджо Маркионе, но се съм уверен, че в момента точно Шарл е подходящият избор за Скудерията. Той е много амбициозен, а в тима трябва да има ясно разделение на първи и втори пилот, тъй като стратегията с двама пилоти, които са №1, не работи.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "