www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)

08.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 3631 прочитания
A+ | A-

CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)

Hyundai представи необичайния концептуален автомобил Elevate, който разработчиците наричат "крачещ елмобил". Публичната премиера на колата се състоя на започналото изложение за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

Автомобилът има колела, но те са прикрепени за "роботизирани крака", благодарение на които машината може да "се движи, ходи и дори да се катери по най-сложна повърхност". Например, концептът Hyundai Elevate може да преодолее двуметрова ограда.

Поради това, според разработчиците, крачещият елмобил може да се ползва от различни спасителни служби. Освен това, такъв автомобил подхожда и за придвижване на хора с увреждания.

В движение концептът се привежда с помощта на електрическа силова установка, подробности за която засега не се съобщават. Машината притежава и автономна система за управление. От Хюндай разказаха, че разработката на прототипа Elevate се е извършвала в продължение на три години. Не се изключва и серийна версия на модела.CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)

CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)CES 2019: Хюндай показа крачещия елмобил (видео)

Тагове: CES 2019 Хюндай крачещ елмобил видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ