www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault: Рикардо ни връща към най-силните години на Алонсо

07.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3475 прочитания
A+ | A-

Привличането на Дениъл Рикардо в тима на Renault е съживило атмосферата в отбора от най-силните сезони на Фернандо Алонсо, който спечели двете си световни титли през 2005 и 2006. Това обяви шефът на тима на Renault Сирил Абитбул.

Трансферът на австралийския пилот се оказа една от изненадите на сезон 2018, след като Рикардо отказа да подпише нов договор с Red Bull и реши да заложи на Renault.

„За нас това беше огромно облекчение, фантастична новина – разказа Абитбул. – А екипите ни във фабриките във Вири и Енстоун я приеха по страхотен начин.

„Това беше фантастичен момент. Никога не бях виждал толкова ентусиазирана реакция, все едно се върнахме в най-силните години на Фернандо Алонсо през 2005 и 2006.

„Все още обаче не сме спечелили нищо, но всички вярваме, че сме поели курс, който ще ни донесе победи и успехи. Наясно сме, че сме задължени да осигурим на Дениъл двигател и шаси, които да отговарят на класата му.”

Абитбул поясни, че Рикардо е наясно докъде е стигнало развитието на Renault и не очаква магическо завръщане в челото още в началото на следващия сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ