www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW планира по-евтина версия на Golf

07.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3181 прочитания
A+ | A-

Ако приемате тезата, че съвременните автомобили все повече заприличват на смартфони, то информацията на германското списание AutoBild, че VW планира по-евтина и семпла версия на модела си Golf едва ли ще ви изненада. Тук действа принципът, че производителите на смартфони винаги лансират и по-евтина – Light (или Lite) версия на поредния си топмодел, която е с по-малко функции, по-малко памет и т.н, но е и сериозно по-евтина.

За Golf Light все още липсват подробности, но в основата на създаването на тази версия лежи следната логика – Golf се е наложил като символ на надеждност и издръжливост през годините. Но последните поколения на модела го превърнаха в скъпо и високотехнологично удоволствие. И след седем поколения на Golf ще трябва да има крачка назад.

Light версията на Golf ще е предназначена за купувачи, за които това е първи автомобил, както и за пенсионери, които са важен фактор на германския пазар на нови коли. Точно тези групи се отказаха от модела Up, който във VW бяха „планирали” за тях, тъй като той е твърде малък и непрактичен.

Най-смелите прогнози в германските медии предвиждат, че Golf Light ще има дизайн, различен от този на Golf и дори, че ще поеме по пътя на хитовия концепт Honda Urban и може да заприлича на далечния си предшественик от първото поколение на Golf.

Предполага се, че основният мотор на Light ще е 1-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбо, който ще работи с 5-степенна механична трансмисия.

Що се отнася до цената, тук все още няма точни числа, а по-скоро позициониране – над най-скъпия лек автомобил на Dacia и под Skoda с прилично, но не и разточително оборудване, поне за пазара в Германия.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "