www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

GEFCO с ново решение за логистика на амбалажа за превоз на мотоциклети

03.01.2019 | Авто новини: На 2 гуми » На 2 гуми | Автор: Jordan Lukanov | 3058 прочитания
A+ | A-

GEFCO с ново решение за логистика на амбалажа за превоз на мотоциклети

GEFCO разработва заедно с Actility и Wakeo ново решение за проследяване на амбалажа за превоз на мотоциклети. Благодарение на партньорствата с Acility и Wakeo GEFCO предоставя иновативно, специализирано решение за рационализиране на процесите по управление на амбалажния поток в Европа, с което засилва водещата си позиция в автомобилната логистика.

Най-новата разработка показва уникалната добавена стойност, която GEFCO носи на клиентите си чрез своята иновационна стратегия. Стратегия, която постави началото на още едно ключово партньорство с акселеаратора Techstars през изминалата година.

След като моторите излязат от завода, те се съхраняват и транспортират до търговските пунктове на специализирани стойки. Недостигът на такива стойки създава допълнителни разходи и проблеми с управлението на производството.

Проследяването на стойките не е лесен процес, а понякога се случва и да бъдат изгубени или откраднати, което намалява наличностите в склада на производителите и води до забавяне на доставките. GEFCO разработи уникално решение, съобразено с конкретните нужди на производителите, за решаване на оперативни проблеми и подобряване на процесите за управление на потока в Европа чрез партньорство с Acility – водещ доставчик на LoRaWAN решения – и с Wakeo – доставчик на платформа за видимост в реално време.

Actility е глобален лидер в LoRaWAN решенията. LoRaWAN е нискоенергиен безжичен протокол за широкообхватни мрежи, който позволява на устройствата да комуникират с IoT приложения чрез безжични връзки на дълги разстояния (до 15 километра) и с удължен живот на батерията (до 10 години). Acility захранва повече от 50 публични доставчици на услугата LoRaWAN в над 30 страни, заедно с управлявани корпоративни мрежи за специализирани вертикални IoT решения. Acility предоставя и решения за геолокация в много страни чрез своя LoRaWAN роуминг център и своето дъщерно дружество Abeeway, което прави тракери с ниска мощност и дълъг живот.

Wakeo предоставя SaaS платформа (софтуер като услуга), която осигурява видимост в реално време на B2B мултимодалните транспортни потоци. Софтуерът събира данни на доставчиците на транспортни услуги и гарантира качеството на данните, като ги обогатява с независима информация (IoT данни от хардуерни партньори, автоматична идентификационна система и сателитни данни). Използвайки собствени алгоритми, Wakeo прогнозира времето на пристигане и изпраща проактивно сигнали, с което дава възможност на оперативните екипи да предвидят забавяния.

Интелигентни тракери с живот на батерията повече от седем години бяха предоставени от Actility и инсталирани на стойките, за да показват тяхната позиция с точност до три метра. След това данните от тракера се събират чрез LoRaWAN мрежите и се анализират на платформата Wakeo.

Платформата актуализира очаквания час на пристигането на моторите в обекта на дилъра в реално време. Тя, също така, позволява на потребителя да открие стойките, показвайки дали и кога са били забавени.

При закъснение се изпращат автоматизирани сигнали до оперативните екипи. Благодарение на тази система производителите на мотори могат да се уверят, че е спазен първоначалният план за транспортиране, като същевременно са информирани за възможните закъснения при доставката и връщането на стойките.

"Интегрирането на тези две иновативни решения ще даде на клиентите на GEFCO възможност за изчерпателен преглед върху техните потоци. Те ще получат реални, прогнозни, разходноефективни, енергийноефективни и устойчиви решения за управление на логистичните ресурси и сложните вериги за доставки. Това показва ефективността на нашата иновационна стратегия и потвърждава добавената стойност, която партньорството ни с Techstars може да донесе на нашите клиенти ", коментира Еманюел Череметински, Изпълнителен вицепрезидент „Наземна логистика“, GEFCO.

През изминалата година GEFCO започна и друго ключово партньорство с Techstars, като част от иновационната стратегия за разучване и изобретяване на нови бизнес линии. Тази стратегия има три приоритета: откриване на нови идеи и възможности с екипите за наблюдение на иновациите и бизнес разузнаването, тестване на нови идеи, предложени от вътрешни екипи във Фабриката за иновации на GEFCO и инвестиране в конкретни проекти с финансиране за иновации.


Тагове: GEFCO решение логистика амбалаж превоз мотоциклет

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ