www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda започва да събира поръчки за Urban EV

05.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3431 прочитания
A+ | A-

Сайтът на британското подразделение на Honda потвърди, че серийната версия на електромобила Urban с ретро визия, ще се появи в началото на 2020 година. Дилърите на японската марка на Острова скоро ще започнат да събират поръчки и заявки за симпатичния мъник.

Според сайта, това ще стане в „началото на 2019 година, а лансирането на модела е планирано за началото на 2020”.

Бъдещите собственици на Urban вече получиха информация, че електромобилът ще има възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на половин час, което ще спести много време при посещенията на зарядните станции.

А в края на 2018 се появиха и първите снимки от тестовете на предсерийните прототипи на Urban, на кадрите се вижда, че основните дизайнерски решения от концепта, показан във Франкфурт през 2017, ще останат и в серийната версия, но се предполага, че интериорът ще е доста по-консервативен и практичен.

На изложението в Токио през 2017 главният изпълнителен директор на Honda Такахиро Хачиго заяви, че компанията ще създаде специална платформа за Urban и обясни, че моделът е много важен за компанията, тъй като ще се бори в сегмента на градските електромобили – пазар, който ще се развива най-бързо в обозримо бъдеще.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ