www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)

04.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 3681 прочитания
A+ | A-

CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)

Lexus подготвя да представи нов прототип на автомобил с автоматично управление, изграден върху основата на флагманския си седан LS. Публичната премиера на безпилотника ще се състои на 7 януари в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

С автомобила под кодовото название P4 ще бъдат демонстрирани две технологии - Guardian и Chauffer. Първата е създадена за да "помогне на човека да управлява машината, а не да го замени". Предполага се, че става дума за комплекс от спомагателни системи за полуавтоматично шофиране.

Режим Chauffer, наобратно, предполага в същността си автоматично управление без помощта на шофьора. В състава на оборудването влизат: лазерен далекомер LIDAR с осем сензорни глави, две допълнителни камери, както и набор от нови сензори. Безпилотният прототип Lexus P4 е получил и по-мощен компютър, който може да реагира по-бързо и да взима повече правилни решения.CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)

Тагове: CES 2019 Lexus прототип безпилотен без пилот видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ