www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хюндай с автоматично безжично зареждане на елмобили (видео)

04.01.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3266 прочитания
A+ | A-

Хюндай с автоматично безжично зареждане на елмобили (видео)

Hyundai представи нова технология за презареждане на акумулатори на електрически автомобили под името Automated Valet Parking System (AVPS). Тя съвместява в себе си система за запълване на батериите чрез електромагнитна индукция, както и функция за автоматично паркиране.

Работа на новата джаджа е показана във видео с участието на концептуалния автомобил Le Fil Rouge, представен през март 2018 г. на автосалона в Женева. От корейската компания обясняват, че използването на две различни технологии ще бъде полезно в условия, когато зарядните станции и големите паркинги в мегаполисите са препълнени.

Идеята на системата AVPS е следната: шофьорът на елмобила докарва возилото до пространството за презареждане на много коли и след това активира специално мобилно приложение. То включва автопилота, който търси свободно място за безжично зареждане. След запълването на акумулаторите елмобилът се отправя към обичаен паркинг, където дочаква своя собственик.Тагове: Хюндай автоматично безжично зареждане без пилот елмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ