www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

12 приза за Ford Focus през изминалата година

03.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Съвети при покупка | Автор: Jordan Lukanov | 4655 прочитания
A+ | A-

Изцяло новият Focus спечели 12 приза и вече направи 42 100 бройки за първите 6 месеца от началото на продажбите му, като колекцията от награди за изцяло новия Ford Focus бързо се увеличава. Проектиран от нулата, най-завършеният и технически усъвършенстван Focus досега вече завоюва 12 престижни отличия, вкл. две титли „Кола на годината“, от старта на продажбите му в Европа през лятото.

Ford е продал над 42 100 изцяло нови Focus-а до ноември, като спортният Focus ST-Line представлява над 40% от продажбите. Един от всеки шест клиента е избрал цветовете Chrome Blue или Desert Island Blue, в допълнение към традиционните и популярни Magnetic и Frozen White. Новата 8-степенна автоматична скоростна кутия също се доказва като по-предпочитана сред клиентите от очакваното.

Произвеждан в завода на Форд в Саарлуис, Германия и използвайки ултра модерни процеси, изцяло новият Ford Focus се предлага във версии с 4 и 5 врати, и комби. Освен популярната версия ST-Line, разнообразната гама включва също стилните Focus Trend и Titanium и луксозния Vignale. Първият вдъхновен от SUV автомобилите кросоувър Focus Active също е наличен за поръчка.

„Медиите, автомобилните специалисти и най-важното – клиентите обсипват с похвали изцяло новия Focus и това се отразява както на разнообразието от награди, които моделът печели, така и на скоростта, с която автомобилите излизат от шоурумите“, заяви Глен Гуулд, Главен програмен инженер на Focus, Ford Европа: “Да бъде определян като най-добрия в толкова конкурентен сегмент, е много висока степен на признание“.

Вдъхващото увереност пътно поведение на изцяло новия Focus, разработено след по-тясното сътрудничество с клиентите от когато и да било, е отличено от медиите и организациите в Европа, вкл. чрез титлите „Кола на годината 2019“ в Хърватия и Финландия. Предимствата за бизнес клиентите, които включват оптимизирана икономичност от усъвършенстваните бензинови EcoBoost и дизелови EcoBlue двигатели и възможността за безжично зареждане на съвместимите мобилни телефони, се отразяват с победа на наградите "Предприемаческа кола на годината“ в Испания, приза в категорията „Предимство за потребителя“ на Бизнес наградите за 2018 г. в Чехия и „Най-добрият компактен автомобил“ на наградите „Бизнес автомобили“ във Великобритания.

Отличията за новия Focus включват: Победител в компактния клас на Auto Zeitung Auto Trophy 2018 в Германия и Най-добрият семеен автомобил 2018 на шотландските награди Кола на годината. Focus също е един от седемте претендента за „Кола на годината“ в Европа, който ще бъде обявен през март 2019 година.

Осигурявайки повече вътрешно пространство в комбинация с високото качество на материалите и изработката, изцяло новият Focus предлага най-богата гама от технологии в помощ на водача, предлагани досега на клиентите на Ford, като Адаптивен круиз контрол с функцията Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за ограничение на скоростта и Системата за придържане на автомобила в средата на пътната лента за безпрепятствено справяне с трафика и първия за Ford в Европа хедъп диспей. По-рано Focus бе отличен с максималниите 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP – един от първите автомобили, преминали новите, по-строги тестове на организацията.

Пълният списък от награди за изцяло новия Ford Focus през 2018 г. включва:
- Кола на годината 2019 във Финландия
- Кола на годината 2019 във Хърватия
- Семеен автомобил на годината (две ценови категории) в Белгия
- Ирландски награди за Кола на годината: Малък/Компактен автомобил на годината в Ирландия
- Златен волан на Autobild: Най-добър компактен автомобил в България
- Награди за бизнес автомобили: Най-добър малък/компактен автомобил във Великобритания
- Награди на Parkers за 2019 г.: Най-добър малък семеен автомобил във Великобритания
- Шотландски награди за Автомобил на 2018 година: Най-добър семеен автомобил в Шотландия
- Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Победител в компактния клас в Германия
- Големите австрийски автомобилни награди: Победител в категорията за нов модел в Австрия
- Предприемаческа кола на годината в Испания
- Бизнес награди на Чехия за 2018 г.: Предимство за потребителя в ЧехияТагове: COTY приз награда Ford Focus пазарНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "