www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Михаел Шумахер навършва 50 години днес

03.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5423 прочитания
A+ | A-

7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер навършва днес 50 години, като този юбилей се отбелязва и от бившия му тим Ferrari, който откри специална експозиция, посветена на успехите му в музея на Скудерията в Маранело и от фондацията Keep Fighting Michael, която лансира специално приложение, носещо неговото име.

Пет години след инцидента на ски в края на 2013 година Михаел все още се възстановява от травмите и операциите и семейството му не допуска медии до него, като вчера беше разпространено съобщение, в което се казва, че най-близките му роднини полагат „възможно най-добрите грижи” за него и той е в добри ръце.

Шумахер все още държи два от рекордите във Формула 1 – за най-много победи – 91 и за най-много световни титли – 7.

Германецът е пилотът, донесъл най-големите успехи на Ferrari във Формула 1 с петте си поредни световни титли между 2000 и 2004 и на практика е човекът, върнал Германия на картата на големия пистов спорт.

В последните месеци добрите новини около възстановяването на Михаел зачестиха – президентът на ФИА Жан Тод обяви, че двамата заедно са гледали Гран при на Бразиилия през ноември, а германски свещеник разказа за посещението си при пилота. Също наскоро стана ясно, че Михаел вече може самостоятелно да прави по няколко крачки.

Шумахер пострада тежко при падане на 29 декември 2013 година във френския ски курорт Мерибел, прекара 6 месеца в кома и претърпя поне две тежки операции на черепа, след което се възстановява в болницата, а по-късно беше транспортиран в дома му до Женева, където за него се грижи специален медицински екип.

Съпругата му Корина и мениджърът на Михаел Сабине Кем са наложили непроницаемо медийно ембарго на информацията за състоянието на Михаел и при него се допускат само най-близките му хора.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ