www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo ще предлага камера за шофьора като опция

03.01.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 5265 прочитания
A+ | A-

Камерите за автомобил вече далеч не са рядкост. Голяма част от шофьорите по света документират постоянно какво се случва на пътя с устройства, монтирани на таблата на своите машини.

Но Volvo възнамерява да лансира нова доста любопитна екстра. Става дума за камера, насочена към купето на колата и позиционирана в единия от ъглите на предния прозорец.

Според шведския производител целта на тази камера ще бъде да наблюдава здравословното състояние на водача и да докладва при отчитане на спад в тонуса или други симптоми на здравословен проблем.

Всъщност, камерата ще има и друга функция. Чрез нея ще бъде събирана директна информация за начина, по който хората шофират. В последствие тази информация ще се обработва и използва за обучаване и адаптиране на автономни системи за управление на автомобила.

Друга функция на камерата ще бъде да разпознава лицето на шофьора и да настройва автомобила според предварително зададените от него параметри. Така, при смяна на водача, машината сама ще се адаптира според желанията на съответния човек зад волана.

Опционалната камера ще бъде достъпна за част от моделите на фирмата от пролетта на тази година.Тагове: volvoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "