www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai уволни Мишел Нандан

02.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 5494 прочитания
A+ | A-

Hyundai Motorsport смени днес шефа на тима на корейците в световния рали шампионат Мишел Нандан. Мястото му за новия сезон ще заеме досегашния бос на клиентската програма на тима Андреа Адамо.

Нандан ръководи завръщането на Hyundai в световния рали шампионат от януари 2013 година и отговаряше както за развитието на отбора и базата в Алценау, така и за еволюцията на i20 WRC.

От дебюта си досега i20 WRC има 10 победи в световния рали шампионат, а тимът завърши на второ място при конструкторите в последните три сезона.

Големият пропуск на Нандан обаче се оказа невъзможността на Тиери Нювил – пилот №1 на отбора, да спечели титлата при пилотите, а през 2018 Hyundai беше начело и при пилотите и при отборите, но в края на годината загуби и двете титли.

В края на миналата година се състояха няколко срещи между част от големите шефове на Hyundai и спортното подразделение на компанията, но от там изрично отрекоха възможността Нандан да бъде сменен.

В крайна сметка това стана факт днес, а сега Адамо ще поеме и неговите функции, като ще продължи да отговаря за развитието на i20 R5 и TCR програмата с i30 N.

За сезон 2019 основните пилоти на тима в световния рали шампионат са Нювил и Андреас Микелсен, а третата кола ще си делят Себастиен Льоб и Дани Сордо.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "