www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Норберт Хауг: Гордея се, че върнах Михаел във Формула 1

01.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5122 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на Mercedes Motorsport Норберт Хауг разказа пред вестник Express, че се гордее с факта, че е успял да убеди Михаел Шумахер да се върне във Формула 1 за сезон 2010.

Като акционер в McLaren Mercedes записа най-големите си успехи във Формула 1 с двете световни титли на Мика Хакинен, а в края на 90-те години Михаел беше най-сериозният съперник на финландеца. След това, от 2000 до края на 2004 Шумахер спечели пет поредни световни титли с Ferrari.

Германецът се оттегли от Формула 1 в края на 2006, остана съветник на Ferrari през от 2007 до 2009, но за сезон 2010 се завърна в световния шампионат като пилот на Mercedes, където кара до края на 2012 година.

„Михаел беше уникален пилот, много силен съперник зад волана и фантастичен източник на мотивация за целия тим – разказа Хауг, който беше начело на Mercedes Motorsport до края на 2012. – Той винаги се е отнасял с уважение към своите събеседници, винаги е бил много внимателен към детайлите.

„Гордея се, че успях да убедя Михаел да се върне във Формула 1 и да кара за Mercedes. В началото тимът ни беше сравнително слаб, не толкова колкото днес са слаби Williams или McLaren, но като цяло ние бяхме нов отбор, нямахме голям бюджет, нито голям екип.

„През 2021 година Нико Розберг донесе първата победа на Mercedes в Китай. Михаел можеше да спечели това състезание, но имаше проблем в бокса с гайката на едно от колелата му и това го забави. Тогава тимът ни още не можеше да се бори за титлата, това се случи по-късно, по Михаел също има принос за по-късните успехи, тъй като положи много труд за развитието на колата и тимът.

„Надявам се, че синът на Михаел – Мик, ще продължи успехите на фамилията Шумахер. Родителите на Мик може да се гордеят с това, което той е постигнал до момента.”

Мик спечели европейската титла във Формула 3 през 2018 и този сезон ще дебютира във Формула 2. Михаел все още се възстановява от тежката травма, която получи по време на падане на ски в края на 2013 година, като информацията за състоянието му е крайно оскъдна и противоречива, въпреки че в последните месеци се появиха окуражителни данни за него.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ