www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull: Направихме всичко, за да задържим Рикардо

31.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4586 прочитания
A+ | A-

Шефът на тима на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнър вярва, че той и екипът му са направили всичко възможно, за да задържат австралийския пилот Дениъл Рикардо, който напусна и подписа с Renault. Явно доводите им са били неубедителни, след като Рикардо доста време размотава шефовете си преди лятната пауза и накрая реши, че ще заложи на заводската програма на Renault, а не на проблематичните мотори на Honda.

Хорнър призна, че той и моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко са останали изненадани от решението на Рикардо.

„Мисля, че направихме всичко възможно, за да го задържим – обясни Хорнър, който обаче е наясно, че с оглед случилото се в последните сезони в Red Bull, едва ли ще успее да убеди някого в твърдението си. – Накрая Дениъл ни каза класическата реплика, която се използва при раздяла: Проблемът не е във вас, а в мен! Мисля, че той наистина имаше нужда от ново предизвикателство.

„Също така мисля, че той е бил притеснен и каква оценка ще получи на фона на развитието на Макс Верстапен и също така не е бил сигурен какво ще е развитието на Honda.

„Човек винаги има резервен план. След като разбрахме, че той сериозно иска да напусне, беше много лесно да предложим мястото на Пиер Гасли.”

Хорнър продължава да твърди, че тимът не е фаворизирал Верстапен за сметка на Рикардо.

„Пилот №1 на тима е този, който е по-напред на трасето, това е простото правило, което спазваме – обясни Хорнър, въпреки че понякога фактите опровергават твърденията му. – При нас има нулева доза фаворизиране по отношение на пилотите. Дениъл ще ви потвърди това.”

Хорнър потвърди, че Рикардо е имал труден период в хода на сезон 2018, когато беше затрупан от проблеми с надеждността на колата и записа 8 отпадания заради технически проблеми, като това го смъкна на 6-ото място в крайното класиране.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ