www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Откриха една дузина чисто нови BMW 5-та Серия от 1994 г. в България!

27.12.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 47569 прочитания
A+ | A-

Свикнали сме да ви съобщаваме за намерени чисто нови коли стоящи затворени в хамбари в продължение на десетилетия най-често в Америка, но ето, че и в България подобно нещо може да се случи.

Информацията за подобна находка идва от Facebook страницата "Център за борба с ръждата", която разпространи снимки на поне десетина чисто нови автомобили BMW 5-Series с производство от 1994 година. От фотосите виждаме основно седани в черен и черен цвят, като моделите са 520i и 525i. Има и едно комби.

Доколкото може да се съди по видяното, колите са наистина чисто нови и най-вероятно никога не са били регистрирани. По външния им вид има забележки поради лошото им съхранение, но нищо фрапантно.

От коментари на потребители разбираме, че премиум седаните са били закупени за "първия рент-а-кар в България". Въпреки че не са използвани, дилърът на BMW, който е доставил машините, се е грижил редовно да сменя флуидите в двигателя, за да го запази свеж.

По неофициална информация "петиците" в момента се намират в Благоевград и най-вероятно ще бъдат продадени на търг. Цената се очаква да бъде около 15 000 евро на бройка, но, отново по непотвърденни данни, в момента колите не могат да бъдат регистрирани в КАТ поради статута си на чисто нови и много ниския си Евро стандарт за емисии. Единственият възможен вариант бил регистрация в Германия като ретро возило и после повторен внос у нас.

Къде са били паркирани автомобилите през всичките тези години и от кога те се намират в Благоевград (ако информацията е вярна), все още не знаем. Още по-интересно е кой е техен собственик в момента и каква е историята им - защо не са обслужвали клиенти за нито минута от живота си.

Снимки: Център за борба с ръждата


Видяхте ли новите 3-Series и 8-Series?


 

 Тагове: българияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ