www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Renault не съжаляват за раздялата с Red Bull

26.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2868 прочитания
A+ | A-

Броени дни преди края на 2018 година управляващият директор на Renault F1 Сирил Абитбул заяви, че работата с най-успешния и капризен клиент на компанията във Формула 1 – Red Bull, няма да му липсва.

Между 2010 и 2013 Red Bull и Себастиан Фетел спечелиха по четири поредни световни титли за конструктори и пилоти във Формула 1, но от началото на турбо ерата в шампионата Renault бяха подложени на постоянни критики от страна на Red Bull – както от пилотите на тима, така и от мениджмънта.

В крайна сметка, след един неуспешен опит да си намерят друг доставчик на мотори, в Red Bull решиха, че от 2019 ще работят с Honda и в края на 2018 дойде раздялата с Renault.

„Една от причините да не съжаляваме за раздялата с Red Bull е, че от тима контролираха напълно комуникацията с медиите и ние трябваше да реагираме – обясни Абитбул. – И винаги изоставахме и трябваше да се обясняваме за неща, които често не бяха верни.

„Искам да сме наясно: по отношение на развитието на двигателите все още не сме там, където трябва да бъдем, но положението не е толкова лошо, колкото изглеждаше от обясненията на Red Bull. И догодина ще е много по-добре.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ