www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен: С Mercedes щях лесно да стана шампион

24.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4577 прочитания
A+ | A-

Ако има нещо, което никога не е липсвало на Макс Верстапен, то това е арогантността и холандският пилот на Red Bull е твърде решен да поддържа този имидж.

И през изминалия сезон във Формула 1 Верстапен демонстрира силни състезания с поредица от грешки и откровени глупости, като някои от тях му струваха много скъпо – като катастрофата в Бразилия, която го лиши от победата, а за 2019 той ще трябва да поеме ролята на лидер на Red Bull след напускането на Дениъл Рикардо.

Сега Макс сподели увереността си, че с колата на Люис Хамилтън е щял лесно да спечели титлата през 2018.

„Люис Хамилтън е по-добър от 90% от пилотите, но останалите 10% могат да спечелят световната титла – обясни Верстапен пред холандското списание Formule 1. – Ценя високо Люис, но според мен, четирите му титли с Mercedes се дължат основно на предимството в скоростта, което му даваше колата.

„Мисля, че аз, Себастиан Фетер, Фернандо Алонсо и Дениъл Рикардо, също щяхме да станем световни шампиони с кола на Mercedes, при това без проблеми.

„Като гледам кадрите от онборд камерите на колите на Mercedes имам чувството, че Хамилтън и Валтери Ботас не навсякъде карат на пълна газ.

„Що се отнася до това дали искам за карам за Mercedes или Ferrari, отговорът ми, че това не зависи от мен. А и според мен, нито Хамилтън, нито Фетел ме искат за съотборник.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ