www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Добра новина: M-Sport потвърди WRC програмата си

23.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4675 прочитания
A+ | A-

Тимът, представляващ Ford в световния рали шампионат – M-Sport, успя да потвърди заявката си за следващия сезон навреме – в петък следобед, въпреки че по-рано през седмицата босът на отбора Малкълм Уилсън призна, че заради липса на пари това може и да не се случи.

Уилсън наскоро разказа, че двете поредни световни титли на Себастиен Ожие, както и титлата при конструкторите, са изчерпили напълно финансовите ресурси на M-Sport и Малкълм беше категоричен, че предпочита да пропусне една година в WRC вместо да застраши работните места на тези 300 човека, които се трудят в компанията.

След напускането на Ожие, който се върна в Citroen, намирането на спонсори за новия сезон се оказа доста по-трудно и Уилсън поиска от ФИА да подаде заявката на тима по-късно от срока.

Но в последните дни преди Коледа явно всичко се е подредило. M-Sport ще участва с три коли поне в първите две ралита за годината, като с Fiesta WRC ще стартират Теему Сунин, Елфин Еванс и Понтус Тидеманд. Програмата на Тидеманд засега е за „Монте Карло” и „Швеция”, но той може да получи още стартове.

Сунинен вече тества за „Монте Карло”, като за него Уилсън беше заявил, че той има договор с тима за догодина и със сигурност ще кара през 2019 в световния шампионат.

Завръщането на Еванс също беше очаквано, като той и Сунинен са с програма за 14 ралита догодина.

Уилсън също така потвърди, че за първи път от 1997 година той няма да е начело на тима на M-Sport в световния рали шампионат. Мястото му заема Рич Милнър, а Уилсън ще съсредоточи вниманието си върху развитието на M-Sport и лансирането на нови проекти, тъй като по думите му 2019 ще е решаваща за съдбата на компанията, която все още не е решила напълно финансовите си проблеми.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ