www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Русия правят каталог на пияните шофьори

20.12.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2778 прочитания
A+ | A-

Руската полиция и министерството на здравеопазването имат готовност да създадат база данни, в която да влизат всички шофьори, заловени да карат след употреба на алкохол. Руските власти признават, че в последните години този проблем е станал изключително сериозен, след като тази година се стигна до рекорд – 9 от 10 шофьори, ползващи услуга за споделяне на автомобили в Москва, бяха хванати да карат пили.

Новата база данни ще бъде активна от 1 януари, но още отсега се вижда сериозно препятствие пред реалното й действие – за да бъде включен в нея шофьорът, заловен да кара пил, трябва да даде изрично писменото си съгласие за това.

Статистиката на пътната полиция в Русия отчете 303 700 водачи, заловени да карат след употреба на алкохол от началото на януари до края на октомври тази година. Към тях се прибавят още почти 166 000 шофьори, за които има съмнение, че са карали пили, но те са отказали тест за алкохол. Органите на реда обаче отчитат, че отказите на тест за алкохол са намалели с почти 10 процента от началото на годината.

Пак от януари до края на октомври в Русия са станали 12 700 катастрофи с участието на пияни водачи, което е с 9,4% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ