www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW ускорява програмата си за електромобили

19.12.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2783 прочитания
A+ | A-

Volkswagen най-вероятно ще трябва да ускори програмата си за лансиране на масови електрически модели, за да може компанията да отговори за затягащите се европейски правила за вредните емисии, отделяни от автомобилите.

Това заяви главният изпълнителен директор на гиганта Херберт Дийс, който коментира решението на ЕС за намаляване на емисиите въглероден двуокис с 37,5 процента до 2030 година. Това решение беше взето въпреки предупрежденията на Германия, че по-строгите правила може да доведат до намаляване на работните места в автомобилната индустрия и като цяло да се отразят негативно на производителите на автомобили.

В момента в Германия в автомобилната индустрия работят над 430 000 човека, а Дийс прогнозира, че VW ще трябва да увеличи дела на електромобилите в общото си производство от 30 на 40%, съответно и в продажбите, до 2030 година.

VW планира да инвестира почти 44 милиарда евро в развитието на електромобили, технологии за автономно придвижване и нови мобилни услуги до 2023 година, като целта е компанията да стане най-печелившият производител на електромобили.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ