www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доменикали: Алонсо може да се върне във Ferrari

19.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2373 прочитания
A+ | A-

Преди да стане шеф на Lamborghini Стефано Доменикали беше начело на тима на Ferrari във Формула 1. И той е един от малкото тим мениджъри, които са подали оставка, след като отборът не е постигнал очакваните резултати.

Доменикали направи това в средата на първата половина на сезон 2014 във Формула 1 – последната година на Фернандо Алонсо в Маранело, когато той вече беше загубил надежда, че италианците ще създадат автомобил, с който той да спечели титлата.

Доменикали обаче все още следи какво се случва във Формула 1 и предупреди, че напускането на Алонсо, който си тръгна от McLaren и Формула 1 след края на този сезон, не е окончателно. И не изключи връщането на испанеца в Скудерията, особено ако Себастиан Фетел продължава да търпи поражения в битката с Люис Хамилтън и Mercedes за световната титла.

„Винаги е сложно да работиш с много талантливи хора – дипломатично обясни Доменикали, който всъщност поддържаше отлични отношения  Алонсо. – Но в едно съм сигурен, Алонсо винаги е готов и мотивиран да се бори, той винаги е давал всичко, на което е способен, за да постигне целите, които си поставяхме.

„Ако той се върне във Формула 1, това ще е отлична новина за спорта. Защо да не се случи? Аз не виждам пречка. Всичко зависи от Фернандо и хората около него, с които той се съветва, когато взима решения.

„Дали ще се върне във Ferrari? Защо не, ако интересите на двете страни съвпаднат. Тимът днес е доста по-различен от онзи, който Фернандо напусна в края на 2014.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ