www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

WRC: M-Sport иска да подаде по-късно заявката си за сезон 2019

18.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3361 прочитания
A+ | A-

M-Sport – тимът, който представлява Ford в световния рали шампионат, иска да подаде по-късно заявката си за участие като заводски отбор за сезон 2019. Срокът изтича този петък.

Собственикът на тима Малкълм Уилсън обясни, че в момента M-Sport не разполага с нужния бюджет за сезон 2019, въпреки че спечели две последователни световни титли при пилотите със Себастиен Ожие през 2017 и 2018.

„Много сме близо до това да си осигурим участието за догодина, но още не сме готови – заяви Уилсън. – Обясних на ФИА, че в момента не можем да поемем ангажимент за сезон 2019. Не разполагаме с необходимите ресурси и това няма да се промени до петък.

„Работим усилено, има вероятност да съберем бюджет, но аз съм достатъчно дълго в спорта, за да знам, че нещата стават сигурни, когато парите са в банката.”

Уилсън отново обясни, че двата сезона с Ожие са стрували твърде скъпо на M-Sport.

„Не ме разбирайте погрешно, не бих заменил двете титли със Себ и тази при конструкторите за парите, които похарчихме – беше категоричен Уилсън. – За нас това е изключително постижение.

„Но в момента не съм готов да рискувам бъдещето на компанията с още една такава кампания. В M-Sport работят 300 човека – за мен те са по-важни, отколкото още един сезон в световния рали шампионат.”

Малко по-рано Уилсън прогнозира, че тимът му ще участва с две коли в WRC догодина, като единственият пилот, който има договор е Теему Сунинен, който вече направи и тестове за рали „Монте Карло”, което е през януари.

M-Sport участва без прекъсване в световния рали шампионат от 1997 година насам, когато пое състезателната програма на Ford.

От Toyota, Hyundai и Citroen вече заявиха, че ще са готови със заявките си за новия сезон до петък, като тогава изтича и срокът за заявки за рали „Монте Карло”. Списъкът със заявки за първото рали за следващия сезон трябва да бъде обявен на 11 януари.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ