www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 2 ноември връчват наградите на "Перото" в НДК

01.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1827 прочитания
A+ | A-

На 2 ноември връчват наградите на "Перото" в НДК

На церемония в Литературен клуб "Перото" от 18:30 ч. на 2 ноември ще бъдат раздадени едноименните награди на това културно пространство в НДК. „Дърводелецът”, „Зелда”, „Топлото човече”, „15 ангела на върха на пръста” са само част от заглавията, които могат да донесат на авторите си приза „Перото” за принос към българския литературен контекст.

Събитието по връчването на наградите за четвъртото издание ще бъде своеобразно продължение на празничните чествания по случай Деня на народните будители. Жури в състав: проф. д-р Амелия Личева, проф. Милена Кирова, доц. Дария Карапеткова, доц. Дарин Тенев и д-р Митко Новков избра по трима окончателно номинирани от дългата листа с номинации, която включваше по шестима автори и преводачи във всяка от петте категории: „Детска литература“, „Поезия“, „Проза“, „Превод от български на чужд език“ и „Дебют“. Селектираните заглавия са публикувани в периода 1 юли 2017 г. – 30 юни 2018 г.

И тази година по традиция ще бъде връчена Награда за цялостен принос в съвременната българска литература. Статуетките, които ще получат всички наградени, са дело на големия български скулптор проф. Емил Попов, чието творчество е знаково свързано с НДК.


Тагове: Перото книга роман награди НДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ