www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Льоб подписа с Hyundai

12.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2521 прочитания
A+ | A-

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще кара отново в WRC, като през следващия сезон ще го гледаме с Hyundai i20 Coupe WRC. Информацията не е потвърдена от тима, но се очаква, че утре договорът на Себ с тима да бъде официално обявен, като ще стане ясен и броят на участията му през следващия сезон.

В момента Льоб е на тестове в Мароко, където се готви с Peugeot 3008 DKR за рали „Дакар” през януари и все още не е коментирал информацията.

От Hyundai потвърдиха преди дни, че преговарят с Льоб, но пък отрекоха информациите, че вече са подписали с него.

През 2018 Льоб се върна за три ралита в Citroen и спечели в Испания. Очакваше, че и през 2019 той ще кара за френския тим, но оттеглянето на Абу Даби като основен спонсор на отбора сви участието му до две коли догодина – за Себастиен Ожие и Есапека Лапи. Малко преди това пък стана ясно, че Peugeot напуска световния рали-крос шампионат и Себ остана без програма за 2019 година след „Дакар”.

Той обяви, че приема всякакви оферти от отбори от всички дисциплини, но не пожела да потвърди с кого точно преговаря. Малкълм Уилсън от M-Sport призна, че иска да го наеме, но обясни, че след две години с Ожие, просто няма финансова възможност за нещо подобно.

Hyundai и Тиери Нювил загубиха и тази година битката срещу Ожие за титлата при пилотите и срещу Toyota за короната при конструкторите.

Тимът обикновено участва с три коли. Две от тях се карат от пилоти с пълна програма – за 2019 това са Нювил и Андреас Микелсен, въпреки че първият сезон на Микелсен като пилот на Hyundai през 2018-а беше кошмарно слаб. Третата кола се дели между Дани Сордо и Хейдън Падън, като най-общо испанецът кара в асфалтовите ралита, а новозеландецът – в макадамовите. Предполага се, че Льоб ще заеме мястото на Падън, но това още не е потвърдено.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ