www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Абитбул: Ще е интересно да видим какво ще постигнат Red Bull и Honda

10.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3762 прочитания
A+ | A-

Шефът на тима на Renault във Формула 1 Сирил Абитбул призна, че също като милиони фенове на спорта, ще следи с огромен интерес постиженията на Red Bull и Honda през сезон 2019 в световния шампионат. Последното състезание за този сезон сложи край на отношенията между Red Bull и Renault, като отношенията между двете компании бяха много сложни и съвместната им работа донесе четири поредни световни титли на тима и Себастиан Фетел, както и хиляди оплаквания от Фетел, доктор Марко и Кристиан Хорнър за проблематичните френски турбо мотори.

„Сега ми е трудно да поставям цели за следващия сезон – обясни Абитбул пред списание auto motor und sport. – Но ние прогресираме и искаме да продължим да вървим напред. Може и да не успеем да минем по-напред като позиция в класирането при конструкторите, но искаме да съкратим разликата с лидерите.

„Да изчакаме и да видим както ще стане с Red Bull и Honda. От Red Bull постоянно повтарят колко по-добра е задвижващата система на Honda в сравнение с нашата. Може ли да ви напомня, че Toro Rosso, които използваха сериозно количество мотори на Honda през тази година, все пак завършиха зад нас в класирането?”

И докато осъзнаването на шефовете на Red Bull, че са сбъркали със смяната на доставчика си на мотори може да се окаже събитие, позиционирано някъде в бъдещето, Абитбул има и друг повод за задоволство от 2018 – звездата на Red Bull Дениъл Рикардо реши да не поднови договора си с тима и подписа с Renault.

„Даниъл е страхотен човек, усмихнат и с позитивно отношение – обясни Сирил. – Точно тези неща може би липсваха в последно време в нашия тим, така че понякога отборът има нужда от свеж полъх и енергия.

„Разбирам защо от Red Bull не позволиха на Рикардо да тества нашата кола на изпитанията след края на сезона в Абу Даби – допълни Абитбул. – Може би не искат той да ни осигури по-рано информация в каква посока можем да подобрим автомобила ни. Всички тези препятствия, които поставят от Red Bull на пътя ни ми подсказват, че се движим в правилната посока.

„Смятам, че с Даниел и Нико Хюлкенберг през 2019 ще разполагаме с двама от най-добрите пилоти във Формула 1.”

Renault изпълни целта си за 2018 година и завърши на 4-о място при конструкторите, като записа най-сериозен прогрес в последните 3 години. През 2016 тимът беше 9-и, а през 2017 – 6-и при конструкторите. Следващата цел на Абитбул и екипът му ще е влизането на Renault в Топ 3 на класирането, където и този сезон завършиха Mercedes, Ferrari и Red Bull, а това може и да се улесни, ако проблемите на задвижващите системи на Honda продължат и през 2019.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ