www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jeep Wrangler и FIAT Panda се провалиха на краш тестовете

05.12.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3911 прочитания
A+ | A-

Два от популярните модели на концерна FCA – Jeep Wrangler и FIAT Panda се оказаха с най-слаби резултати на краш тестовете на Euro NCAP, проведени тази година. Двете коли спечелиха общо една звезда при изпитанието челен удар, а в краш тестовете участваха общо 9 нови модела.

Новият Jeep Wrangler спечели тази една звезда, като резултатите от тестовете показаха слаба защита на гръдната област на водача, както и недостатъчна защита на краката му плюс слаба защита и на пътуващите отзад при челен удар.

Като слабости са отчетени недостатъчно добре закрепените отделни елементи на каросерията, както и липсата на точки за захващане на детско столче на предната дясна седалка и на средното място отзад. Отделно от това при удар предният капак може да нанесе сериозни поражения на блъснатия пешеходец.

При FIAT Panda нещата се влошават. Това е едва вторият модел в историята на Euro NCAP, който не получава нито една звезда на краш тестовете. Първият пак беше FIAT, но Punto.

При челен удар има голяма вероятност за травми на главата и в областта на гърдите за водача и възрастните пътници. Що се отнася до защитата на децата на борда, Panda не получи нито една от 24 възможни точки, а при челен и страничен удар манекените, изобразяващи деца на 6 и 10 години получиха тежки травми на главата.

Всички останали модели, участвали в краш тестовете получиха по пет звезди: Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 и Volvo S60.

Тагове: euro ncapНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ