www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche увеличава производството на Taycan

04.12.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 4567 прочитания
A+ | A-

До началото на производството на електрическия Porsche Taycan остава около една година, а плановете на компанията за годишно производство от около 20 000 бройки вече трябва да бъдат променени.

Оказа се, че интересът от страна на купувачите е много по-сериозен от очакваното, а маркетинговите изследвания на Porsche показват, че германската марка е подходила консервативно към желанието на много потенциални купувачи да притежават серийната версия на концепта Mission E.

Главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме вече потвърди пред WirtschaftsWoche, че компанията ще заложи по-голямо производство на Taycan, веднага след като първият дериват на модела – Cross Turismo също получи одобрение за производство.

Базовият вариант е седанът Taycan, а Cross Turismo ще е CUV версията на модела. С оглед на голямото търсене, както и споделянето на разходите за развитие на модела, както използването на едни и същи части и компоненти с Audi, то програмата на Porsche за производство на електромобили би трябвало бързо да излезе на печалба.

Само в Норвегия Porsche получи около 3000 поръчки за Taycan, като това е пет пъти повече от продажбите на марката на модели с двигатели с вътрешно горене.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ