www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо и Зак Браун се разминаха за развитието на McLaren

04.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5193 прочитания
A+ | A-

В хода на Гран при на Япония в началото на октомври Фернандо Алонсо се оплака, че слабите резултати на McLaren и този сезон се дължат на спирането на развитието на колата след състезанието в Испания. На подобно мнение се оказа и съотборникът му Щофел Вандоорн, особено след като стана ясно, че няма да остане в тима и за сезон 2019.

Шефът на McLaren Зак Браун обаче твърди, че развитието на MCL33 е продължило до Гран при на САЩ и не е спряло през май, както твърдят вече бившите му пилоти.

„Явно колата ни за тази година се оказа доста лоша, така че подобренията, които подготвихме в хода на сезона, не дадоха очакваните резултати – обясни Зак Браун, който още през юни обясни, че MCL33 е по-лош от колата на тима за сезон 2017. – Модернизирането на автомобила ни по всички направления вървеше усилено до Гран при на САЩ, информацията, че още в Испания сме се отказали от развитието на колата е неточна.”

Зак Браун обясни, че използването на моторите на Renault през 2018 година е било крачка напред, тъй като сега McLaren може да сравнява постиженията си с други тимове, особено когато ставаше въпрос за Red Bull, чийто пилоти взеха 4 победи през 2018.

На финала на сезона в Абу Даби Браун обяви, че се надява, че Фернандо Алонсо, който напусна Формула 1, ще тества новата кола на McLaren за 2019 година, за да помогне с опита си на развитието на новата кола на тима.

През 2018 само Williams и McLaren създадоха коли, които се представиха по-слабо от предшествениците си от миналия сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ