www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Популярни българи подкрепиха McHappy Day

01.12.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 3292 прочитания
A+ | A-

Популярни българи подкрепиха McHappy Day

В началото на тази седмица в София известни телевизионни водещи, музиканти, актьори и олимпийски шампиони се събраха за 17-а поредна година за да подкрепят благотворителната инициатива McHappy Day в Макдоналдс, в помощ на децата с онкохематологични заболявания у нас. Домакини на събитието бяха Макдоналдс и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България.

Музикалните звезди Маги Джанаварова, 4Magic, Нора Караиванова, DIA, Лорина Камбурва и Дара Екимова изпълниха любимите си песни по време на специален благотворителен концерт. Кампанията подкрепиха и известните български телевизионни водещи, актьори и спортисти Ники Кънчев, Иван Христов, Искра Ангелова, Ники Илиев, Поли Генова, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и Николина Щерева.

Всички те изразиха своята съпричастност и подкрепа към децата в неравностойно положение, като някои от тях застанаха зад касите редом с екипа от служители и мениджъри в ресторант Макдоналдс в търговски център Парадайс. Тази година набраните средства от кампанията са предназначени за ремонт на дом за придружители към Клиниката по хематология и онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” София.

От 9 до 30 ноември във всички ресторанти на Макдоналдс в България се проведе активна дарителска кампания. 20 стотинки от стойността на всеки закупен в периода Happy Meal се даряват в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, която подкрепя програми, насочени към деца с онкохематологични заболявания в България. Отделно, клиентите имат възможност да дарят 10 стотинки или сума по желание с покупката си в Макдоналдс за дарителската кампания.

Набраните средства по време на благотворителните кампании през изминалите 16 години са дарени на трите специализирани отделения за деца с онкохематологични заболявания в София, Пловдив и Варна и са изразходвани за медицинско оборудване, консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване. Благотворителна фондация Роналд Макдоналд разработва специфични програми, насочени към подобряване на здравословното състояние и живота на децата и помощ за техните семейства. Фондацията има клонове в 62 държави и региона по света.


Популярни българи подкрепиха McHappy Day

Тагове: McDonalds гурме ресторант благотворителност McHappy Day

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ