www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Приключи ремонтът на още 21 км между Разград и Търговище

26.11.2018 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 6931 прочитания
A+ | A-

Приключи ремонтът на още 21 км между Разград и Търговище

Приключи рехабилитацията на близо 21 км от път II-49 Търговище - Разград, съобщиха от АПИ. Предстои издаването на Акт 16 и разрешението за ползване.

Участъкът е включен в лот 13 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. През юли т. г. завърши ремонтът на още 10 км от същия път в участъка Кубрат – Тутракан, на територията на област Силистра.

С успешното изпълнение на двата проекта тази година са ремонтирани общо 31 км от второкласния път - основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. С рехабилитацията на отсечката се повишава безопасността при пътуване и се подобрят връзките с път I-2 Русе - Разград, път I-4 Търговище - Шумен, път II-21 Русе - Силистра, път ІІ-51 Попово - Лозница и ІІ-23 Русе – Кубрат - Исперих, както и с Дунав мост при Русе.

Основно ремонтирания участък в лот 13 е на територията на област Разград. Той започва преди кръстовището с път ІІ-51 Попово - Лозница и завършва при входа на Разград, като преминава през селата Трапище и Манастирско. Напълно е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването.

Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността за движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.


Приключи ремонтът на още 21 км между Разград и ТърговищеПриключи ремонтът на още 21 км между Разград и Търговище

Тагове: АПИ ремонт рехабилитация път Разград Търговище

СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ