www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford проектира костюм срещу преумора

23.11.2018 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 2441 прочитания
A+ | A-

Ford проектира костюм срещу преумора

Форд разработи специален костюм, който симулира състоянието при заспиване зад волана. Той включва в себе си тежести и специални очила, които имитират екстремна степен на умора, включително микросън - неконтролируемо заспиване, в който шофьорът може да кара на сляпо за 10 или повече секунди, макар и не непременно със затворени очи.

От Ford разказаха, че "сънният костюм" позволява да се разбере как умората отслабва вниманието на шофьора. Неговото общо тегло надвишава 18 кг и затова се създава пълен ефект от степента на влошаване на вниманието и физическа умора, която настъпва при претоварване на водача.

"Преумората е основна причина за почти всеки пети инцидент. Според експерти, липсата на сън за повече от 18 ч. може да доведе до влошаване на способността за шофиране, което е сравнимо с надвишаване на допустимото ниво на алкохол в много страни" - казва пресцентърът на американската компания.

Наскоро във Ford решиха да демонстрират опасността от каране на кола в състояние на махмурлук с помощта на специален костюм. Според пресслужбата на американската марка, той тежи повече от 17 кг и се състои от специална жилетка, тежести за глезена и китката, слушалки, очила и слушалки. В комбинация тези елементи могат да имитират типични синдроми на махмурлук: умора, замайване, пулсиращо главоболие и проблеми със концентрацията.


Ford проектира костюм срещу преумораFord проектира костюм срещу преумора

Тагове: Ford проектира костюм преумора безопасност

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ