www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

4 дни тестове за Ожие до края на годината

22.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3215 прочитания
A+ | A-

Себастиен Ожие спечели в неделя шестата си поредна световна рали титла в последния си старт за M-Sport – рали „Австралия”, а в края на този месец ще направи първите си тестове с C3 WRC в Португалия.

Французинът реши да се върне в първия си тим в световния шампионат, а до края на тази година ще има 4 тестови дни със Citroen Sport, като първите два предстоят в края на следващата седмица в Алгарве, Португалия.

„Планът е за два дни тестове на макадам и два на асфалт – обясни Ожие. – Трябва да извлека от тях максимума, но не забравяйте, че в началото на 2017 подписах с M-Sport след ден и половина зад волана на Fiesta WRC.

„Знам, че през следващия сезон ни чакат сериозни предизвикателства. Другите тимове ще са по-добре подготвени от нас, там пилотите имаха повече време, за да се сработят с отборите и колите. Освен това, най-вероятно ще ни трябва време, за да направим някои промени по колата. Това е сериозно предизвикателство, но ще е много интересно.”

За втори пореден сезон Citroen завърши на 4-ото, последно място, при отборите в световния рали шампионат, а на практика привличането на Ожие за догодина спаси програмата на французите в световния шампионат. Негов съотборник ще е Есапека Лапи, а от тима се опитват да убедят легендата Себастиен Льоб да стартира в повече състезания догодина, вместо само в 3 както беше този сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ