www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2018: Две екранизации по любими книги за деца

15.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » За децата | Автор: Jordan Lukanov | 1594 прочитания
A+ | A-

Киномания 2018: Две екранизации по любими книги за деца

През 2018 г. екипът на Киномания ще зарадва най-малките си почитатели с вълнуващи филми и уникален детски кинофестивал. Две от анимациите в програма са по обичани детски книги – „Белият зъб” (17ноември, 13:00 ч., кино „Люмиер Лидл”) по класиката на Джек Лондон - част от френските предложения на кинофорума, както и „Мумините и чудната зимна страна” (25 ноември, 11:00 ч., „Люмиер Лидл”), по една от поредицата книжки на популярната финландската писателка Туве Янсон, разказваща за създанията с чудати форми, наречени Мумини.

В селекцията за малчуганите е включен и „Светът на Марни” (18 и 24 ноември, 11:30 ч., кино „Люмиер Лидл”) - симпатична анимация за оранжевата домашна котка Марни, която заедно със срамежливо куче Елвис, магаренцето Антон, което си мечтае да стане цирков артист, както и невротичния петел Егберт, се оказват забъркани в опасно приключение и издирвани от полицита, която ги смята за опасни престъпници...

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Селектирани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници.

Уникалното във филмите е, че деца от 7- до 14-годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите. За да бъде Детския кинофестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски „Оскари” на 17 ноември (събота) от 11:00 ч. в кино „Люмиер Лидл”.


Киномания 2018: Две екранизации по любими книги за децаКиномания 2018: Две екранизации по любими книги за деца

Тагове: Киномания 2018 екранизации книги деца филм анимация

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ