www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 20 ноември НДК в синьо за Световния ден на детето

19.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » За децата | Автор: Jordan Lukanov | 2353 прочитания
A+ | A-

На 20 ноември НДК в синьо за Световния ден на детето

На 20 ноември - годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, традиционно отбелязваме Световния ден на детето. В световен план УНИЦЕФ лансира инициативата GoBlue в подкрепа правата на децата.

В България глобалният призив #GoBlue достигна до десетки български и международни организации. Компании от различни браншове вече заявиха, че ще отбележат Световния ден на детето, като ангажират служителите, клиентите и партньорите си в обща мисия – да осигурим по-добро бъдеще за децата в България и по света. В инициативата ще се включат още детски градини и училища, които ще реализират серия от тематични активности както онлайн, така и на място в класните стаи и пространствата за игра.

Ключови сгради в различни държави ще се включат в инициативата. НДК, наред с Емпайър Стейт Билдинг, Тадж Махал, операта в Сидни и много други, ще бъде осветен в синьо между 18:00 и 22:00 ч. на 20 ноември в подкрепа на каузата за правата на децата.
 
Цели на кампанията:
- да насочи общественото внимание към правата и нуждите на децата в България и по света;
- да въвлече още хора, организации и правителства в мисията за подкрепа на децата, с фокус върху най-уязвимите момичета и момчета;
- да чуе гласа на децата и младежите в ролята им на активни участници при вземането на решения.

Призивът е на този ден всеки да "стане син" и така заедно да подкрепим гарантирането на правата за ВСЯКО ДЕТЕ – на работното място или в социалните мрежи със снимки и #GoBlue, като всички заедно станем част от общото глобално послание към световните лидери да поставят децата и техните права в центъра на своята дейност.


Тагове: НДК синьо ден на детето деца

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ