www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Себ: Катастрофата на Танак отне емоцията от титлата

19.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3192 прочитания
A+ | A-

6-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие разкри, че отпадането на Ойт Танак, за което той и навигаторът му Жулиен Инграсия са научили по време на прехода към предпоследната отсечка. По подобен начин двамата бяха информирани и за катастрофата на Тиери Нювил в 22-я етап, като според Себ това е лишило битката от финалния драматизъм.

„Получи се малко странно, признавам – заяви след финала Ожие, който догодина се връща в Citroen след две поредни световни титли в M-Sport. – Ойт спря, ние получихме съобщение по време на прехода и си казахме: „Ами, добре, това беше, титлата е наша!”

„Това някак си уби емоцията на момента. Но като мине малко време мисля, че ще можем да оценим колко хубаво сме се почувствали точно в този момент. Сега просто сме уморени след дългия и труден сезон.”

Ожие призна, че не може да си избере любимата титла от шестте, които вече има, но допълни, че двете титли с M-Sport се различават много от четирите, които взе с тима на Volkswagen между 2013 и 2016.

„Ценя много високо тези четири титли, тъй като с Volkswagen бяхме най-голямата сила в шампионата – обясни Ожие. – Гордея се, че успяхме да постигнем на ниво, на което бяхме недостижими за нашите съперници.

„В битката с M-Sport в последните два сезона беше доста по-различно. Като пилот успях да докажа, че можа да се адаптирам към различни условия и да побеждавам, дори когато не карам за най-големия и най-силния тим. Това ме прави щастлив. Шест поредни титли са специално постижение, много съм горд.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ