www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бърни купил за Фетел болида на Сена

16.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2620 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун потвърди, че е купил на търг в Монако по-рано тази година един от болидите на легендата Айртон Сена по поръчка на 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел.

Търгът беше през май, а Бърни плати 4,2 милиона евро за колата, с която Сена спечели последната си победа – номер 6, по улиците на Монако през 1993 година.

Колата беше с оригиналния си мотор Ford, както и със скоростната кутия, с която е участвала в състезанието. Организаторът на търга декларира, че автомобилът е в движение, а Бърни обясни, че е приел това на доверие.

Екълстоун, който през януари ще отбележи 2 години откакто не е начело на Формула 1 обяви, че въпреки петте си световни титли Люис Хамилтън все още не е най-добрият пилот в историята.

„Люис е сред най-добрите, но все още не е най-добрият и най-великият – обясни колоритният британец. – Ще трябва да изчакаме още няколко години, за да видим какво още може да постигне Хамилтън. Във Формула 1 са се състезавали много велики пилоти и наистина трябва да направиш нещо специално, за да ги засенчиш.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ