www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бърни купил за Фетел болида на Сена

16.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3145 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун потвърди, че е купил на търг в Монако по-рано тази година един от болидите на легендата Айртон Сена по поръчка на 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел.

Търгът беше през май, а Бърни плати 4,2 милиона евро за колата, с която Сена спечели последната си победа – номер 6, по улиците на Монако през 1993 година.

Колата беше с оригиналния си мотор Ford, както и със скоростната кутия, с която е участвала в състезанието. Организаторът на търга декларира, че автомобилът е в движение, а Бърни обясни, че е приел това на доверие.

Екълстоун, който през януари ще отбележи 2 години откакто не е начело на Формула 1 обяви, че въпреки петте си световни титли Люис Хамилтън все още не е най-добрият пилот в историята.

„Люис е сред най-добрите, но все още не е най-добрият и най-великият – обясни колоритният британец. – Ще трябва да изчакаме още няколко години, за да видим какво още може да постигне Хамилтън. Във Формула 1 са се състезавали много велики пилоти и наистина трябва да направиш нещо специално, за да ги засенчиш.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "