www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Chevrolet съживява името Monza

16.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2968 прочитания
A+ | A-

Chevrolet съживява името Monza за американския пазар, като новият модел ще е седан от средния клас с „динамичен дизайн, който наследява спортната ДНК на марката”, както твърди информацията от GM.

Новият Chevrolet Monza ще дебютира на салона в Гуанджоу, но от бранда засега показаха само как ще изглежда част от предницата. От този кадър се разбира, че Monza ще има и версия RS, която би трябвало да е спортният вариант на модела.

В последните години обаче автомобилната индустрия осигури доста модели с интересен и динамичен дизайн и посредствено представяне на пътя, особено пък като става въпрос за китайския пазар, затова и независимите анализатори не бързат да се поддават на еуфорията на Chevrolet.

Интересното е, че GM е използвал през годините името Monza за най-различни модели както в Северна Америка, така и в Европа и Южна Америка.

През втората половина на 70-те Chevrolet предлага на пазара в Щатите купето Monza с две врати. Това е дериват на Chevrolet Vega, като моделът не е особено успешно. Още през 60-те пък се появява Chevrolet Corvair Monza с разположен отзад двигател.

В Европа феновете на Opel помнят Monza, като моделът е изграден върху V платформата на GM и съществува от 1978 до 1986.

Освен това, комби версията на Kadett E се продава в ЮАР като Opel Monza, а в Бразилия и Венецуела Opel Ascona C става Chevrolet Monza, като там присъства и уникалната за Латинска Америка фастбек версия с три врати.

Различните модели, получавали името Monza през годините най-малкото подсказват, че маркетинг специалистите на GM и до днес не са съвсем ориентирани какво точно идва да каже това название.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ