www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ботас: Още се уча от Хамилтън

15.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3104 прочитания
A+ | A-

Вторият пилот на Mercedes Валтери Ботас призна, че все още се учи от съотборника си Люис Хамилтън, въпреки че завършва втория си сезон в тима на световните шампиони.

„Много съм впечатлен от постиженията на Люис за толкова кратко време, от титлите, победите и спечелените от него квалификации – обясни финландецът. – Да се задържиш на върха не е никак лесно, но в последните години той се утвърди като най-добрия във Формула 1, въпреки че има и други пилоти, които се опитват да вземат титлата.

„Според мен, Хамилтън ще става все по-добър – допълни Валтери. – Много уважавам постиженията му и признавам, че все още се уча от него. Ще е глупаво да не вземеш нещо от съотборника си, винаги съм го правил.

„Следя внимателно програмата, по която работи Люис всеки състезателен уикенд, какви задачи си поставя, как ги изпълнява, дори и най-простите неща – траекториите в някои завои, стилът му на пилотиране, настройките на колата и т.н.”

От началото на миналата година досега Ботас има три победи и 6 спечелени квалификации с Mercedes. За същото време Хамилтън спечели 18 победи и 20 квалификации и взе две световни титли.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ